Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiában tud valaki segíteni, kérlek szépen?

Főoldal » Középiskola » Kémia
656
Ezeknek a megoldásaira lenne szükség. Előre is köszönöm szépen!

1,) Metanol és etanol 7,10 g tömegű mintájából fölöslegben alkalmazott nátriummal 2,48 dm
3 térfogatú, 10,0 °C-os és 95,0 kPa nyomású hidrogéngázt lehetett előállítani.Határozd meg azelegy anyagmennyiség%-os és tömegszázalékos összetételét! (CSAK A TÖMEGSZÁZALÉKOT NEM TUDTAM :( )
(Moláris tömegek: M(H) = 1 g/mol; M(C) = 12 g/mol; M(O) = 16 g/mol)

2,) Konstitúciós képletét először Kekulé német vegyész adta meg 1865-ben.
HCl-dal olyan addíciós reakcióba léphet, amelyben a hidrogén és a klóratom nem szomszédos szénatomokhoz fog bekapcsolódni.
Sportsérülések esetén helyi érzéstelenítésre használják.
Polimerizációs reakciójában polisztirol képződik.
Levegőre vonatkoztatott relatív sűrűsége 1,03.
A legegyszerűbb konjugált dién.
A legnagyobb mennyiségben előállított műanyag, a polietilén monomere.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

0