Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta geometria (kör)

Főoldal » Középiskola » Matematika
340
Sziasztok! ez a három feladat lenne. Köszönöm előre is.

1, Írjuk fel annak a körnek az egyenletét amelynek középpontja az origó és sugara 2√5 egység. Hogyan helyezkednek el a körhöz viszonyítva a következő pontok:

a, A (-3;0)
b, B (5;0)
c, C (4;2)


2. Határozzuk meg a kör közzépontjának koordinátáit és sugarát ha egyenlete:
a, x² +y²-4y=0
b, x²+y²+2x-2y+1=0
c, x²+y²-x3/2*y-5/2
d, x²+y²+x+y+36=0

3, Csatoltam képet de nem hiszem hogy jól olvasható ezért ide is leírom:
ABCD négyszög az egy húrnégyszög. Bizonyítsd be hogy mind a négy csúcspont rajta van a körön

Koordináták:

A (8;4)
B (10;0)
C (2;-4)
D (1;3)

Feladatok:

1,
a, ABCΔ köré írt kör egyenlete
b, f egyenlete
c, e egyenlete
d, r=|OB| (vektor)

2, a D pont rajta van a körön?


köszönöm előre is (btw az első két feladatnál elég ha csak az elsőt oldod meg mert onnan tudom a többit számolni! köszönöm)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0