Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
390
Sziasztok! Dolgozatot írok, várom a megoldásokat levezetéssel, hogy fel tudjak készülni.
Köszönöm a segítséget!
1. Egy egyenlő szárú háromszög alapja 18 cm, szárai 15 cm hosszúak. Mekkorák a háromszög szögei?
2. Egy 15,2 cm hosszúságú rámpa 1,2 m magasra visz fel. Mekkora a rámpa vízszintessel bezárt emelkedési szöge?
3. Egy szimmetrikus trapéz szárai 6,5 cm, rövidebb alapja pedig 12 cm hosszú, a trapéz egyik szöge 63 ̊. Mekkora lehet a trapéz hosszabb alapja? Mekkora a trapéz területe?
4. Egy szimmetrikus trapéz magassága 23,5 cm, párhuzamos oldalai 18 és 34 cm hosszúak. Mekkorák a trapéz szögei? mekkora a trapéz területe?
5. Egy 120 m magas dombra felvezető út két eltérően meredek részből áll. Az első, 550 m hosszú része 5,8 ̊-os emelkedésű szögű. Mekkora szögben hajlik a vízszinteshez a második, 800 m hosszúságú szakasz?
6. Egy dombra két irányból vezet fel egy-egy út. Északról 3,4 ̊-os emelkedési szögű, 2200 m hosszúságú út vezet fel. Mekkora hajlásszögű a délről felvezető, 2,7 km-es út?
7. Oldd meg a következő egyenleteket a való számok halmazán!
a) cox=√3/2 e) sinx=-0,582
b) tgx=0,215 f) tgx=-4
c) sin(4x-0,15)=0,2536 g) cos(-2x+0,3)=-0,24
d) 2·cos²x-5·cosx-4=0 h) 3·sin²x+5·sinx-1=0


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0