Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenesek egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
297
4. Egy ABC háromszög három oldalegyenese:

a: 5x − 2y = 3 ; b: x − 4y = 15 ; c: 2x + y = 12
a., Számold ki a háromszög mindegyik csúcsát! (A megfelelő egyenesek
metszéspontjai. A = b ∩ c ; B = a ∩ c ; C = a ∩ b )

b., Mekkora szöget zár be egymással az a és a b egyenes?

c., Írd fel annak a d egyenesnek az egyenletét, amely merőleges a b egyenesre, és
áthalad a B csúcson! (A háromszögnek ez milyen nevezetes vonala?)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0