Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordinátageometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
419
1.Írja fel a Po(2;5) ponton áthaladó, v (3;-2) irányvektorú egyenes egyenletét
2.Írja fel az A(-2;1) és B(3;2) pontokon áthaladó egyenes egyenletét
3.Írja fel annak az egyenesnek az egyenletét, amely áthalad a Po(6;1) ponton és a meredeksége m=3:2
4.számítsa ki az y=x:2-2 és az y=-2+3 egyenesek metszéspontjának koordinátáit
5.határozza meg az egyenes iránytangensét és irányszögét, ha az egyenlete √ 3x+y=0
6.határozza meg p értékét úgy, hogy az y=-p:3x-4 és y=4x-6 egyenesek párhuzamosak legyenek egymással
7.határozza meg p értékét úgy, hogy az y=p:2*x+1 egyenes merőleges legyen az y=-1:2x+1 egyenesre
8.írja fel az (5;-3) ponton átmenő és az A(-2;3) , B(4;6) pontokat összekötő egyenessel merőleges egyenes egyenletét
9.írja fel annak az egyenesnek az egyenletét, amelyik áthalad a (4;-2) ponton, és párhuzamos a 3x-5y=9 egyenessel
10.Írja fel annak a körnek az egyenletét, amelynek középpontja a (-2;5) pont és áthalad a (-5;1) ponton
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0