Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pár fizika feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
535
29. Lemezjátszó korongjára a középponttól 10cm távolságra, 1 gramm tömegű kis testet helyezünk.
Mekkora a tapadási súrlódási együttható, ha a test ω = 51/s szögsebességnél csúszik meg?
50 g tömegű test 0,16 s periódusidővel 3,2 cm amplitúdójú harmonikus rezgést végez. Mekkora a
testre ható erő teljesítménye az egyensúlyi helyzeten való áthaladás után 0,06 s-mal?
49. Két test együttes tömege 12 kg. A testek egymás felé mozognak 6 m/s, illetve 4 m/s sebességgel, és
rugalmatlan centrális egyenes ütközés után 0,25 m/s sebességgel haladnak tovább a második test eredeti
sebességének irányában. Mekkora az egyes testek tömege, és hány százalékkal csökken a rendszer
kinetikus energiája?
46. Függőlegesen fellőtt 17 kg tömegű lövedék pályája legfelső pontján 3 darabra robban szét úgy, hogy
mindegyik darab vízszintes sebességgel kezd mozogni. Egy 4 kg-os darab 150 m/s sebességgel északra,
egy 8 kg tömegű rész pedig 60 m/s sebességgel nyugatra repül. Határozzuk meg a harmadik darab
sebességének nagyságát és irányát.
55. Egy téglatest alakú fadarab méretei: 50cmX40cmX10cm, sűrűsége 600kg/m3
. Milyen mélyre fog a
(vízen a legnagyobb lapjával úszó) fadarab a vízbe merülni, ha egy 4kg-os testet teszünk rá?
73. Az ábrán látható tartályban a vízmagasság h = 1 m, a kifolyócső átmérője D = 5 cm, a tartályé sokkal
nagyobb. A kifolyócső egy helyen elszűkül, itt az átmérője d = 4 cm. A légköri nyomás 1 bar.
a) Mekkora a víz sebessége a kiömlőnyílásban? Mennyi az időegység alatt kiömlő víz térfogata?
b) Számítsuk ki a nyomást a szűkületben
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0