Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseg keres

105
1. Egy 1100 m'-es telek után a tulajdonosának telekado fizetési kötelezettsége van. Mekkora adot kell a telek után fizetni, ha az önkormányzat rendelete alapján az adó alapja a telek m°. ben számitott területe, mértéke pedig 120 Ft/m?.

2. Egy 1500 m?-es telek után a tulajdonosának telekado fizetési kötelezettsége van. A telken egy 160 m? hasznos alapterületú ház is áll, mely 100 m°-t foglal el a telekböl. Mekkora adót kell a telek után fizetni, ha az önkormányzat rendelete alapján az adó alapja a telek m?-ben szämitott területe, mértéke pedig 180 Ft/m?.

3. Sajtos Ivo egy 90 m? hasznos alapterületü csaladi hazzal rendelkezik, amely köral 300 m? telek található. Mekkora telekadôt kell fizetnie Sajtos Ivonak, ha az adó mértéke 175 Ft/m?

4. Halmos család Siófokra utazik nyaralásra. Hat éjszakát töltenek el. A család tagjai: apa, anya, a 70 éves nagypapa, a 20 éves egyetemista gyerek és két 10 éves ikergyermek. Siöfokon az idegenforgalmi ado 440 Ft/fo/ej. Mennyit fizet a család?

5. Kecskés család Egerbe utazik nyaralásra. Öt éjszakät töltenek el. A család tagjai: apa, anya, a 19 éves egyetemista lány és két kiskor gyermek. Egerben az idegenforgalmi ado 250 Ft/fo/ej. Mennyit fizet a család?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fejtörő

Válaszok

0