Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni ezeknek a feladatoknak a megoldásában?

220
1.)Egy általam követett streaming szolgáltatónál 11 sorozatot nézek. Mindegyik sorozatból jött ki sok (legalább 3) új tartalom (content). Csak 3 részt tudok megnézni hányféle dolgot nézhetek, ha a nézett tartalmak sorrendjét nem különböztetem meg, és minden csatornán időbeli sorrendben megyek? (Vagyis a ``űrsorozat 1''-``űrsorozat 2''-``sitcom 1'' ugyanaz mint a ``űrsorozat 1''-``sitcom 1''-``űrsorozat 2''.)

2.)Kényszeres Károly nagyon szereti a kapszulás kávét. Mindig 3 dobozt nyit ki (egy kapucsínósat egy vaniliásat és egy karamelleset) és nem nyit ki többet amíg az összes kapszula el nem fogy.

a)Hányféle sorrendben fogyaszthatja el a kapszulákat ha egy dobozban 9 kapszula van?
b)Ha mindig más sorrendben szeretné elfogyasztani a fenti adag kapszuláit és mindennap két kávét iszik, akkor lesz-e neki ebből valaha lelki gondja? Hány évbe telne az összes lehetőséget végigzongorázni? (Könnyítés: számoljunk úgy, hogy egy évben 365 nap van.)

3.)Egy oktató 15 házi feladat közül, 3 darabot kérdez meg a ZH-n (nyilván ismétlés nélkül). Ha egy diák csak 10 házi feladat megoldását érti (mer' buta és a többit nem kérdezi meg), akkor mi a valószínűsége, hogy

a)az pont 3 olyan kérdés amit ért?
b)legalább 2 kérdés olyan amit ért? (Ha túl sok faktoriálist adsz meg akkor túlcsordul a számábrázolása, tehát agyszerűsíts minél többet.)

4.)Egy urnában 16 piros és 12 fehér golyó van. Kétszer húzok visszatevés nélkül.

a)Mi a valószínűsége, hogy másodszorra fehéret húzok?
b)Mi a valószínűsége, hogy húzok pirosat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0