Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok tudna nekem valaki segíteni a fizika házimba?

Főoldal » Középiskola » Fizika
300
1.A D= 850 mm átmérőjű mozdonykerékre a koszorát melegen húzzák rá. Lehülés után
kerék álmérője d= 849,2mm-re csökken. Határozzuk meg:
a) a kerékkerület rövidulését
b) a nyomófesziültséget. ha a koszorú anyagának rugalmassági modulusza
"E= 2,2. 10"N/m?,
2. Határozzuk meg annak az acélhuzalak az átmérőjét. amely ugyanolyan hosszú. mint a
d =2mm áimérőjú rézhuzal és amelyre ugyanazzal az erővel hatva ugyanakkora megnyú-
idézünk elő. AdottE, 2. 10N/m',E 101N/m?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0