Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
313
Legyen h_a, h_b, h_c egy ABC háromszög magasságának hossza, és legyen p_a, p_b, p_c a P pont és a BC, CA, AB oldalak távolsága, ahol P egy pont az ABC háromszögön belül. Bizonyítsd be, hogy (h_a − p_a)(h_b − p_b)(h_c − p_c) ≥ 8p_ap_bp_c. Ahol y=T_PCA, z=T_PAB. Miert lesz a(h_a − p_a)=ah_a-ap_a=2(y+z)>=4gyok yz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0