Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérem valaki segítsen

Főoldal » Általános iskola » Matematika
404
1.ABC~∆A1,B1,C1, A=40, C=80. Határozd meg a B1 szöget.
2.∆ABC~∆A1,B1,C1, AC=20cm, BC=6cm , B1C1=3cm. Határozd meg A1C1 oldalt.
3.az a és b párhuzamos egyenesek metszik az AOF szög szárait. OC:BC=5:9, ED=27cm. Határozd meg OD.
4.A hasonló háromszögek közül az egyik oldalai 15m, 35m és 30m, a másiknak a két oldalai 7m és 6m. Határozd meg a másik háromszög ismeretlen oldalát.
5.Adva 1szög =2szög
Bebizonyítania: ∆ABO~∆DCO
A 3mashoz és az 5öshöz ez a két ábra volt.
Kérem valaki segítsen ebben a feladatokban mert még mára kéne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

0