Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia reakciósebesség

Főoldal » Középiskola » Kémia
436
Kérem segítségüket ezeknek a feladatoknak a levezetésében. Előre is köszönöm!
1.
10 dm³ térfogatú edényben 2 mol A és 3 mol B gáz-halmazállapotú anyag van adott T hőmérsékleten.
Hogyan aránylik egymáshoz A+B=C reakció sebessége a reakció megindulásakor, illetve akkor, amikor az A anyag fele már elreagált?
2.
Az A +B <-> 2C reakcióban (adott T hõmérsékleten) egy idõ után a következõ egyensúlyi koncentrációkat mérjük:
[A]e= 0,5 mol/dm³ [B]e= 0,75 mol/dm³ [C]e= 0,5 mol/dm³
Mennyi volt az A és B anyag kiindulási koncentrációja?

3.
Egy edényben három gáz található a következõ koncentrációkban:
[A]= 1 mol/dm³ ; [B]= 2 mol/dm³; [C]= 0,01 mol/dm³.
Az edényben a következõ egyensúlyra vezetõ folyamat megy végbe: 3A+B <-> 2C

Mennyi a három anyag koncentrációja akkor, amikor az A anyag kiindulási koncentrációja 30%-kal csökken?
Előre is Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, reakciósebesség
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

0