Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

LÉGYSZÍVES SEGÍTSETEK, KÖSZÖNÖMM

Főoldal » Általános iskola » Matematika
320
7. Réka talált két régi órát, felhúzta őket és mindkettőn beállította a pontos időt. Másnapra megfigyelte,
hogy az egyik óránként 6 percet késik, a másik viszont óránként 4 percet siet. Egyik reggel Réka
iskolába induláskor mindkét órát beállította, hogy a pontos időt mutassák. Mikor hazaért, az egyik
13 óra 21 percet, a másik 14 óra 26 percet mutatott. Mikor indult el otthonról Réka? (5 pont)

8. Hami egy 10 cm élhosszúságú marcipán kockából készít desszertet. A kocka minden sarkát egy
egyenes vágással levágja úgy, hogy a leeső kis részek egyformák. Egy ilyen kis darabkának a kocka
eredeti csúcsából kiinduló élei épp 5 cm hosszúak. Hány lapja és csúcsa lesz összesen a megmaradó
alakzatnak? (5 pont)
9. Az Amerikában használatos űrmértékeket az alábbi szabályok szerint lehet átváltani egymásra:
1 gallon = 8 pint
1 quart = 2 pint
1 quart = 32 folyékony uncia
1 cup = 8 folyékony uncia
1 cup = 16 evőkanál
1 evőkanál = 3 teáskanál
Hány teáskanálnyi folyadék egyenlő 1 gallonnal? (5 pont)

10. Ki lehet-e tölteni egy 4 × 4-es táblázatot az 1 és 2 számjegyekkel úgy, hogy balról jobbra illetve
fentről lefelé olvasva a nyolc darab négyjegyű szám mind különböző maradékot adjon nyolccal
osztva? (5 pont)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

0