Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elaszticitás függvény

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
523
Sziasztok tudnátok segíteni az alábbi 2 feladatban?
Tekintsük az f(x) =5x+3 keresletifüggvényt a [0,5] intervallumon. Határozzuk meg a hozzá tartozó elaszticitás függvényt (E(X) =xf(x)f′(x)


Egy termék árbevételi függvénye B(x) =x√9000−0,6x
Állapítsuk meg,hogy x milyen értéke mellett lesz az árbevétel maximális ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
függvény, Elaszticitás
1
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

0