Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, munka, energia, energiamegmaradás téma

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
416
4HF/5. Vízzel félig töltött műanyag palackot lezárunk, és a kupakon keresztül egy csövet dugunk bele. Ilyenkor feltehető, hogy a cső A-val jelölt aljának szintjén megegyezik a nyomás a légköri nyomással, azaz pA = p0 = 105 Pa.
A palack alján egy vízszintes szívószálat vezetünk ki, ennek vége a talaj felett h = 38,5 cm magasan található, az A pont pedig H = 6,5 cm-rel van magasabban, mint a szívószál.
Mekkora a vízszintes távolság a szívószál vége alatti B pont és a vízsugár C földet érési pontja között?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, energia, munka
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0