Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatos számolás

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
436
Négy különböző oldat áll laboratóriumunkban rendelkezésre, hogy pufferoldatokat készítsünk belőlük. Ezek:
NH4Cl 1,0 mol/dm3
CH3COONa 0,5 mol/dm3
CH3COOH 0,5 mol/dm3
NH4OH 0,2 mol/dm3
Milyen összetételben lehetne az alábbi pH értékű pufferoldatokat elkészíteni?
a. pH = 4,9
b. pH = 9,85
c. pH = 8,95
Pufferkapacitás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, számolás, pufferoldat
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

0