Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsuk ki a vízmentes Nátrium-Karbonát oldáshőjét a hidartált ionok és a szilárd vegyületek képződéshőjének ismeretében!

Főoldal » Középiskola » Kémia
408
ΔKh [Na₂CO₃ (sz)] = - 1131 kJ/mol
ΔKh [H₂O (f)] = -286 kJ/mol
ΔKh [CO₃²- (aq)] = -677 kJ/mol
ΔKh [OH- (aq)] = -230 kJ/mol
ΔKh [Na+ (aq)] = -240 kJ/mol
ΔKh [CO₂ (g)] = -394 kJ/mol


A fenti feladatban szeretnék segítséget kérni.

Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, reakciókők
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

0