Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pontszerű töltés potenciáljának kiszámítása

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
356
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni ebben a feladatban, leginkább a megoldás menete érdekelne, előre is köszönöm mindenkinek ^^ !

Mekkora Φ potenciált hoz létre a Q = 2μC nagyságú pontszerű töltés, a tőle
r1 = 25 cm távolságra lévő pontban, ha a nullapotenciálú helyet a töltéstől
r2 = 50 cm távolságban definiáljuk. A szigetelőanyag relatív permittivitása ε r = 2.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
elektrosztatika
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0