Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
376
Van két pozitív töltésünk(Q₁=10^-7 C Q₂=3×10^-7 C) 1m távolságra egymástól.
A) Mekkora a térerősség? (E₁=? ; E₂=?)
B)Mekkora 0,2m távolságra a térerősség?
C)Hol lesz a két térerősség 0? (, azaz E₁=E₂)
A feladványhoz csatoltam egy képet, mely demonstrálja a szituációt.

A feladat A) és B) alrészét próbálkoztam megoldani, s azt csatoltam is. Nem szerettem volna próbálkozás nélkül rögtön feladni. Ám a C) résznél a fizika tanárunk azt mondta, hogy saját egyenletet kell felállítanunk, s azt már próbálkozás ellenére sem tudtam megoldani. Ha ezt valaki tudja, akkor szívesen fogadnék hozzá egy magyarázatot is.

A segítséget már előre is nagyon-nagyon szépen köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0