Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egész együtthatós polinom

Főoldal » Középiskola » Matematika
475
Két tanuló, Gabi és Zsuzsi kitalált egy játékot: Gabi felírt egy egész együtthatós polinomot
és azt mondta: „Éveim száma (egész) a polinom gyöke. Hány éves vagyok?”
Zsuzsi: Nem lehet nehéz. Próbálkozzunk, x = 7 . Ez nem jó, mert p(7) = 77 .
Gabi: Ilyen kicsinek látszom?
Zsuzsi: Nézzünk valami nagyobbat, mondjuk, A-t. Ez sem jó, mert p(A) = 85 .
Gabi: (Belenézve a számolásba.) Oh, de én még A-nál is idősebb vagyok.
Zsuzsi ebből megmondta, hogy Gabi hány éves. Hogyan találta ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0