Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szent Péter esernyője olvasónapló

408
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.
Aki tudja ezekre a kérdésekre a vállaszt azt nagyon megköszönném ha leírná.

1. Ki emlékezteti Wibra Györgyöt az esernyőre, és miért örül meg a hírnek?
2. Miért megy Bábaszékre Wibra György?
3. Mit tud meg az esernyőről?
4. Miért tűnt el Veronka?
5. Az apa pénzt hagyott fiára, amit az sohasem kaphatott meg. Mi az a nagy ajándék amit végül is az apának köszönhetően kapott meg, mint ,,örökséget"?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

2
Keresgélj az interneten, meglátod, hogy segíteni fog, mert már más is tette fel ezt a kérdést szerintem
-1

1. Krikovszky Tamás, a haldokló polgármester említette meg az esernyőt, mikor Gyuri a végrendeletét jegyezte le. Tőle tudta meg, hogy Gregorics az esernyő nyelében hozta-vitte a híreket, mikor háborús kém volt. Gyuri azonnal rájött, hogy a bankutalvány csakis az esernyő nyelében lehet elrejtve.

2. Az esernyőt Müncz Jónás vette meg Gregorics halála után. Müncz már nem él, az özvegye Bábaszékre költözött, ezért Gyuri felkeresi, hátha megleli nála az esernyőt.

3. Mikor Müncz Jónás utolsó útjára indult, magával vitte az esernyőt. Glogovára érve Veronka kosarára borította, hogy megvédje a vihartól. Az ernyő köré legendát körítettek a glogovaiak, szent tárgyként tisztelték. A templomban helyezték el és pár évvel később lecserélték a kopott fanyelét egy aranynyélre. A régi nyelet Adameczné elégette, mert beteg volt az unokája és egy babona szerint a beteg gyermek ivóvizébe három szent üszögöt kell áztatni. Így Gyuri öröksége odaveszett.

4. Kihallgatta Sztolarik és Gyuri beszélgetését a másik szobából és azt a következtetést vonta le, hogy Gyuri csak az esernyő miatt akarja feleségül venni.

5. Őszinte szerelem Veronka iránt. Miután tudatosult benne, hogy az öröksége odaveszett, bűntudat nélkül, igaz szerelemből vette el a lányt.

0