Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek! Fizika feladatok…

Főoldal » Középiskola » Fizika
459
Az alábbi kettő feladatot, ha valaki le tudná vezetni nekem, nagyon megköszönném.

1. Az egyenlő oldalú háromszög A,B,C csúcspontjában rendre Qa=10^-7, Qb=2x10^-7, Qc=3x10^-7 C nagyságú, pontszerű, pozitív töltéseket helyezünk el. A háromszög oldalai 0,6 méteresek. Mekkora és milyen irányú az elektromos térerősség a háromszög AB oldalának P felezéspontjában?

2. Egy 10 cm oldalú négyzet átlójának két végpontjába helyezünk egy 5x10^-5 C és egy 6x10^-5 C nagyságú töltést. Mekkora elektromos erő hat a két töltés között?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0