Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Relatív páratartalom változása adiabatikus expanziónál (felhõ)

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
376
Relatív páratartalom változása adiabatikus expanziónál (felhõ)

Nedves levegõ hõmérséklete 18 Cº, nyomása 102 kPa, relatív páratartalma 0.5.

A levegõ térfogatát hirtelen (adiabatikusan) kiterjesztjük c=1.4-szorosára.

A víz Clausius-Clapeyron konstansai: A=2300.78, B=11.2.

A levegõ moláris tömege 28.9 g/mol.

Ábrázolja pV és Mollier diagrammon a folyamatot!

Mennyi a gõz moltörtje, abszolút nedvességtartalma és tömegtörtje?

Mennyi a végállapot nyomása és hõmérséklete?

Mennyi lesz a relatív páratartalom? (ha a relatív páratartalomra 1-nél nagyobbat kapott, az azt jelenti, hogy túltelítetté vált)

(hát így készül a felhõ, ahogy a felszálló meleg levegõ kiterjed :)

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, egyetem, termodinamika
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0