Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ábrázolás - téglalap

Főoldal » Középiskola » Matematika
471
Egy ABCD téglalapban AB = 12 cm, BC = 7 cm. A BC oldalt a P pont AP : PB = 2 : 3 arányban osztja. A CP egyenes az AB oldalt Q pontban metszi. Mekkora a BQ, a CP ill. a PQ távolság?

Ennek az ábrázolásában tudna valaki segíteni? Nem jövök rá, hogy hol vannak a P és Q pontok. Köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
téglalap, hasonlóság, abrazolas
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0