Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Plató tömege? (Rezgőmozgás)

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
313
Sziasztok!

Az alábbi gyakorlófeladatban kicsit elakadtam. Első körben a rugóállandót akartam kiszámolni úgy, hogy:

1. Kiszámoltam a frekvenciákat, mind amikor csak a plató van és mind, amikor a teher rajta van: f = rezgés/idő

2. Ebből számoltam volna periódusidőt: T = (-1)*f

3. Ebből terveztem a következő két képlet valamelyikét használni:
f=1/2∏*√(D/m)
ω=√(D/m)

Csakhogy rá kellettem jönni, hogy üres plató esetén is baj, hogy nincs meg a tömege és megrakott plató esetén is (hiszen az össztömeg kellene a megrakott frekvenciás számolás használatához). Valakinek esetleg valami ötlete? Nagyon kisegítene!!

„Egy teherautó platója rugalmasan van alátámasztva. Amikor valaki leugrik róla és üresen marad, 10s alatt 7 rezgést végez. Amikor 600kg teher van rajta és úgy jön rezgésbe, 10s alatt már csak 4 rezgést végez. Mennyi üresen a plató tömege?”

Köszi előre a válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, egyetem, főiskola, rezgőmozgás, rezgés
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0