Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mechanika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
475
Az origóból eldobunk egy követ v0 = 20 m/s kezdősebességgel, a vízszinteshez képest 60° fokos
szöggel ferdén felfelé. Előttünk van egy domb, aminek az egyenlete
zdomb = – 0,02 x2 + p x + q [m]
(Ezt az egyenletet úgy kell érteni, hogy a talaj szintje a z = 0 magasság, de ahol a zdomb függvény 0-nál
nagyobb értéket ad, ott van a domb.)
A kő az x = 20 m-nél csapódik be a dombba, és becsapódáskor a sebessége éppen merőleges a domb
érintőjére. Határozzuk meg ebből a p és q paraméterek értékét! g = 10 m/s
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0