Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás, sűrűségfüggvény

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
476
[Kép lentebb]
Legyen 0.29, 1.259, 1.736, 0.115 egy i.i.d. minta realizációja. A mintaelemek közös sűrűségfüggvénye a következő:
LaTeX: f(x)= \left \{ \begin{array}{ll}
\frac{3x^2}{\vartheta^3} & \textrm{ha } 0\leq x \leq \vartheta\\
0 & \textrm{egyebkent } \\
\end{array} \right., ahol LaTeX: \vartheta>0 valós paraméter.
Határozza meg a LaTeX: \varthetaϑ paraméter ML-becslésének értékét! A választ 3 tizedesjegyre kerekítse (a kerekítés szabályai szerint) és tizedespontot tegyen a tizedesvessző helyett!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
valószínűségszámítás, sűrűségfüggvény
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

0