Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektrokémia

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
530
Számítsa ki az alábbi galváncellának az elektromotoros erejét V-ban, amelyben platina lemezek merülnek az alábbi oldatokba: 0,500 g SnCl2 és 3,00 g SnCl4 van 1 L oldatban, illetve 0,0500 g FeCl2 és 3,50 g FeCl3 van 1 L oldatban.

Mr(SnCl2)=189,59; Mr(SnCl4)=260,50;Mr(FeCl2)=126,78;Mr(FeCl3)=162,23. Standard elektródpotenciálok: E0(Fe3+/Fe2+)=0,77 V és E0(Sn2+/Sn4+)=0,15 V.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

0