Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
558
1. Egy nikkelhuzalból készült vezető ellenállása 36 Ω. Milyen hosszú ez a huzal, ha a ke-resztmetszete 0,2 mm2? (ρ=4,2*10-7 Ωm)
2. Milyen anyagból készült az a huzal, melynek hossza 12 m, keresztmetszete 0,3 mm2, ellenállása pedig 4 Ω?
3. A vezető végpontjai között 8 V a feszültség és 4 perc alatt 30 C töltésmennyiség folyt át rajta. Mekkora a vezető ellenállása?
4. Mennyi a 100 V-os feszültségre kapcsolt vezető ellenállása, ha a keresztmetszetén 2,5 perc alatt 4,5 kC töltésmennyiség halad át?
5. Mennyi az 50 m hosszú és 2 mm2 keresztmetszetű rézdrót végein a feszültség, ha 0,5 A erősségű áram halad rajta keresztül?
6. Mekkora keresztmetszetűnek kell lennie a 10 m hosszú rézhuzalnak, hogy az ellenállása 1 Ω legyen? (ρ=1,7*10-8 Ωm)
7. Az 5 km hosszú és 0,25 cm2 keresztmetszetű rézhuzalon 2 A erősségű áram folyik. Mekkora a feszültség a vezető végein? (ρ=1,7*10-8 Ωm)
8. Mennyi töltésmennyiség halad át a 2,5 Ω ellenállású vezető keresztmetszetén, ha 2 per-cig 250 mV feszültségre van kapcsolva?
9. Az 1,1 kW teljesítményű villanymelegítő 220 V feszültségre van kapcsolva. Mekkora a villanymelegítő ellenállása?
10. Mekkora hőmennyiség szabadul fel a 2 m hosszú és 1 mm2 keresztmetszetű konstantán huzalon 5 percig, ha 2 A erősségű áram folyik át rajta? (ρ=5*10-7 Ωm)
11. Az 50 Ω ellenállású villanymelegítőn 10 A erősségű áram folyik át. Mekkora a villany-melegítő teljesítménye?
12. Mekkora keresztmetszetűnek kell lennie a 32 m hosszú nikkelin drótnak, ha 100 V fe-szültségre kapcsolva 0,5 A erősségű áram halad át rajta? (ρ=4,2*10-7 Ωm)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, villamosság
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

0