Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Síkmozgást végző tömegpont segítség

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
384
Egy síkmozgást végző tömegpont {x,y} koordinátáit az alábbi függvények határozzák meg:
x(t) = -5 sin ωt és y(t) = 4 - 5 cos ωt, ahol ω egy valós konstans.
(a) Határozzuk meg a sebességvektor komponenseit a t=0 időpillanatban.
(b) Határozzuk meg a gyorsulásvektor komponenseit a t = 0 időpillanatban.
(c) Rajzoljuk fel a tömegpont pályáját az x; y síkon!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
tömegpont, síkmozgás
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0