Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektrotechnika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
601
Kérlek segitsetek nekem a következo feladatok megoldasaban. Elore is koszonom.

1.
Egy 150 Kv os távvezetéken 350A erősségű áram folyik. Mekkorára válasszuk az aluminium vezeték átnérőjét, ha azt akarjuk, hogy az 50km es szakaszon a teljesítménytovábbítás hatásfoka nagoybb legyen mint 97%?

2.
Mekkora a teljesítményveszteség, ha egy 35 m hosszu vezetékPÁRON 2,8 A áram folyik? A vezeték keresztmetszete 1,5 mm2, az aluminium fajlagos ellenállása (Ró)= 0,0282 ohm * mm2/m.

3.
Személygépkocsi két párhuzamosan kapcsolt 12V oa és 10W os izzoját 2,8 m hosszu réz vezetékPÁRRAL tápláljuk Mekkora átméröjű vezeteket kell hasznalni, hogy a vezetéken eso feszultseg ne legyen 0,2 V nal nagyobb? Ellenorizzuk a vezeteket melegedesre. A réz fajlagos ellenallasa (Ró) = 0,0175 ohm *mm2/m.
4.

Egy transzformator rézbol készitett szekunder tekercseben 5A áram folyik. Mekkora az aramsuruseg, ha az ohmos ellenallas vesztesegi teljesítmenye 12,5W? A szekunder tekercs 30m hosszu huzalbol keszult. A rez fajlagos ellenallasa (Ró)= 0.0175 ohm*mm2/m.

5.
Mekkora a hosugarzo vezetekenek az atmeroje, ha ellenallasa 15 ohm, a hossza 3,5m a 1,5%os teljesítmenyvesztesege 12W a feszultsegeses 0,45V?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Elektrotechnika
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0