Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezekben tudtok segíteni? Idealis gazos fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
549
1.)Egy dugattyúval lezárt 0,5 m3-es tartályban 341 kPa nyomású oxigén (M=32 g/mol) gáz van. A gáz térfogatát a tartály hőmérsékletének 223 ºC-ra változtatásával 663,5 dm3-re változtatjuk. Eközben a gáz 21 %-a elszökik. Mekkora volt az eredeti gáz hőmérséklete, ha a tartályban a nyomás változatlan maradt?
2.)
Egy dugattyúval lezárt 51 dm3-es tartályban 0,437 MPa nyomású nitrogén (M=28 g/mol) gáz van. A kezdetben 80 ºC-os gáz hőmérsékletét 142 K-nel megnöveljük, miközben kiengedünk 63,79 g-ot. Mekkora lesz a maradék gáz térfogata dm3-ben, ha nyomása változatlan marad?
3.)
Egy dugattyúval lezárt 682 dm3-es tartályban 0,672 MPa nyomású argon (M=40 g/mol) gáz van. A gáz hőmérséklete 81 ºC. A tartály nyomását 570 kPa-ra változtatjuk, miközben hőmérséklete 31 ºC-ra változik. A dugattyú nem zár tökéletesen, ezért a folyamat során 1,744 kg gáz a környezetbe távozik. Mekkora lesz a tartály térfogata a folyamat végén m3-ben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0