Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia relatív atomtömeg

Főoldal » Középiskola » Kémia
468
Sziasztok!
Erre a feladatra keresem a választ.

Hány gramm 208Pb izotóp van 1,000 kg ólomban? Hány neutron van ennyi 208Pb izotópban? [Ar (204Pb) = 203,97, az atomok 1,54%-a,
Ar (206Pb) = 205,97, ilyen az atomok 22,62%-a.
Ar (207Pb) = 206,98, ilyen az atomok 22,62%-a,
Ar (208Pb) = 207,98, ilyen az atomok 53,22%-a,
Ar (Pb) = 207,19; NA = 6,022  1023 mol–1.]

Köszi előre is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, százalék, relatív, atomtömeg, Pb
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

0