Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy autó kerekének a sugara r = 0,5 m, fordulatszáma f= 120 és t= 10 s idő alatt gyorsít fel v sebességre.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
404
Egy autó kerekének a sugara r = 0,5 m, fordulatszáma f= 120 és t= 10 s idő alatt gyorsít fel v sebességre.
a. Mekkora az autó sebessége és a kerék centripetális és az érintő irányú gyorsulása?
b. Mekkora az autó motorjának a teljesítménye, ha az autó tömege m = 0.5 tonna?

Kellene, egy kis segítség ennek a feladatnak a megoldáshoz, köszi előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0