Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Felvételi

69
Sziasztok! Ebben a tanévben Január 22.-én írásbeli felvételizek magyarból és matekból. Egy viszonylag erős középiskolába szeretnék menni. Bátran várok minden tapasztalatot, ötletet, hogy hogyan készüljek rá, hogy osszam be az időm stb. Kérek szépen mindenkit, akinek van tapasztalata az ne tartsa magába! Lehet figyelmeztetés, hogy mire figyeljek! Előre köszönök minden választ!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fejtörő

Válaszok

3
Saját tapasztalatból kiindulva szerintem a matekot minden nap csináld, foglalkozz vele. Egy napot se haddj ki mert kiesel a ritmusból.
A magyarból viszont az irodalom részére feküdj rá. Tehát elemezz verseket, novellákat.
Van YouTube-on csomó csomó videó illetve zanza ezerrel.
Amikor én voltam akkor kaptuk meg a legnehezebbet de ígyis felvettek.
Fontos még hogy ne görcsölj rá.
Illetve magyarból még amiket csinálsz esetleg tedd el egy mappába mert lehet jól jön még.
Ha kérdésed van nyugodtan írj.
És sok sikert a felvételihez.
1

Első dolog ne parázz mert semmi értelme a másik pedig hogy nincs mitől.
Olvasd el szépen lassan a feladatokat hogy megértsd mi a feladat. Fontos hogy csak azt csináld ami a feladat a többi tök felesleges és még pontot sem ér. Igyekezz a lehető legövidebb megoldással megoldani a feladatot. Nem árt ha már úgy mész oda hogy pl mateknál tudod a képleteket a hosszabb feladatokhoz és nem ott próbálsz meg össze tákolni valami megoldást. A megoldásaid egyszerűek és nyomon követhetőek legyenek. Így ha el rontasz valamit és rá jössz tudod hol keresd és nem veszítesz időt azzal hogy nem igazodsz ki azon amit csináltál.
Ügyelj a sorrendre! Képlet felírása, behelyettesítés a képletbe, levezetés, és a megoldás.
Magyarból pedig csak figyelni kell. Vannak olyan kérdések amikbe már magában a kérdésben benne van a válasz.
A szöveg írásnál pedig gondolom megtanítottak már mindent.
Módosítva: 3 hete
1

Szia!

Magyarból sajnos nem tudok nagyon tanácsot adni, nekem nem sikerült jól. Matekból a legjobb módszer a gyakorlás. A felvételi tele van típusfeladatokkal, amik az összesben benne vannak. Ha egy feladatot nem értesz, kérdezz rá a tanárodnál, általában szoktak segíteni.Ha marad időd, ellenőrizz le mindent, és a megoldásaidban részletesen vezetsd le, mit miért, hogyan csinálsz! Ha gyakorolsz, kialakul egy átlátható külalak, ha ez még nincs meg, próbálj rajta javítani. Ha nagy hirtelen nem tudsz vaamit, ne ülj és görcsölj rajta, menj tovább, ha a többi megvan, visszatérsz rá. Tudd a mértékegység-átváltásokat, és egyenletet mindig kell tudnod felálítani, mert sokszor lesz szükséged rá. Olvasdd el alaposan a feladatot, csak az időt húzod, ha azt csinálod, amit kell. A síkgeometria feladatoknál (Asszem az 5-ös szokott lenni) van kb. 5 szabály amit mindig használunk, ha kicsit bejáratottabb a matektanárod, akkor ha rákérdezel, biztos tudni fogja.
Magyarból annyi, hogy nem a fogalmazás minden, ha azon kívül mindent hibátlanra tudsz, van már 40 pontod, úgyhogy ne töltsd minden időd vele, de azért 15 perccel a vége előtt, jó ha elkezded írni. Én miután megkaptuk a lapot, megnéztem a témát, amíg a többi feladatot oldottam, addig is járt az agyam.
Próbáld hozni a legjobbat, de nem kell egy lehetetlen pontszámot belőnöd... Ne stresszelj rá, mert csak rosszabb lesz tőle, és mint írtam, KÉRJ SEGÍTSGET!
Sok skiert kívánok majd hozzá! Egyébként milyen sulit tűztél ki?
1