Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Ének 8. Osztály Beadandó Britney Spears

53
Sziasztok. Kérlek titeket segítsetek már Britney Spears-ről 1 oldalas mondatokat csinalni. De ami fontos csak azt foglaljátok bele kérlek titeket még ma kell
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Ének/zene

Válaszok

2
Remélem jó
1

Britney Jean Spears amerikai énekesnő. Gyermekkorában kezdett énekelni, majd színészként is több televíziós műsorban bizonyíthatott. 1997-ben szerződött le a Jive Records-nál, debütáló nagylemezét, a …Baby One More Time-t 1999-ben adta ki, mely eddig a legsikeresebb tizenéves előadótól kiadott lemez lett. Már első éveiben a mainstream zene egyik meghatározó alakjaként ismerték, ezt pedig egy túlzottan nyilvános magánélet követte. Első két albumát popikonként adta ki, melyek eladási rekordokat döntöttek meg, míg slágerei, mint a …Baby One More Time és az Oops!… I Did It Again világszerte első helyezettek lettek. Előbbi címadó dalát a Rolling Stone minden idők legsikeresebb debütáló kislemezének nevezte 2020-ban. Legismertebb elnevezése a "PopHercegnő" jelző.

2001-ben kiadta Britney című harmadik albumát, majd főszerepet kapott az Álmok útján című filmben. Negyedik nagylemeze 2003-ban jelent meg In the Zone címmel, és olyan slágereket tartalmazott, mint a Me Against the Music, Toxic és az Everytime. Ezt a Greatest Hits: My Prerogative című gyűjteményalbum követte, melynek kiadása után Britney bejelentette, hogy karrierjét szünetelteti. Az ezt követő időszakban az énekesnő magánéleti botrányaitól volt hangos a média. Ötödik lemeze, a Blackout 2007-ben jelent meg, és a minimális promóció ellenére Gimme More és Piece of Me című számai rendkívül sikeresek lettek. 2008-ban változó viselkedése után úgy vélték, gyámra van szüksége az énekesnőnek. Ugyanebben az évben jelent meg hatodik, Circus című albuma, melyről többek között a Womanizer, Circus és If U Seek Amy című sikerszámok származnak. 2009-ben elkezdte legsikeresebb turnéját, mely a The Circus Starring Britney Spears elnevezést kapta. Októberben kiadta 3 című slágerét, mely harmadikként ért el első helyezést a Billboard Hot 100-on. Hetedik nagylemeze, a Femme Fatale 2011-ben jelent meg. Három top 10-es kislemez jelent meg róla, a Hold It Against Me, Till the World Ends és az I Wanna Go. Ugyanebben az évben jelent meg az S&M című dal Rihannától, melynek remix változatában Britney közreműködött, ezzel megszerezve az 5. #1 helyezését a Billboard Hot 100-on. 2013-ban jelent meg a nyolcadik stúdióalbuma, a Britney Jean, majd 2016-ban a Glory. 2019-ben napvilágra került gyámsága elleni jogi csatája; 2021-ben bántalmazással vádolta vezetőségét és családját, kifejezve vágyát a megállapodás felmondására.
Spears munkájáért számtalan jelölést és díjat kapott, például Grammy-díjat. 2009-ben a Billboard az évtized nyolcadik előadójának rangsorolta. A RIAA hetedik legsikeresebb amerikai előadónak titulálta az énekesnőt, 34 millió album után. 2012 januárjára 28 600 000 eladott digitális példány után tizedik helyezett lett az Egyesült Államok digitális sikerlistáján. Több mint 100 millió album adott el világszerte, ezzel minden idők egyik legsikeresebb énekesnője lett. Munkáját a Rolling Stone, VH1[10] és Billboard különböző listákon való előkelő helyezésekkel ismerték el. A Forbes szerint ő volt a hatodik legerősebb celeb és a harmadik legjobban fizetett zenész 2011-12-ben.
1